OMGEVING

Wat is er te doen in onze prachtige omgeving?

Slot Loevestein
Ontdek deze stoere vesting: een robuust middeleeuws kasteel omringd door prachtige natuur. In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Beleef dat en nog veel meer in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!
Kasteel Ammersoyen
Eén van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland is Kasteel Ammersoyen. Er valt hier van alles te beleven! Je zult je vergapen aan de schatkisten, plonsplees en vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder speel je archeoloog en in de wapenkamer pas je verschillende onderdelen van een harnas. In de taveerne kun je terecht voor een drankje en een hapje!
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Het Bezoekerscentrum laat de rijke historie van Heerewaarden zien aan groot en klein, waarbij de riviervisserij en het werk op de steenovens in dit kleine dorpje, op de plek waar de Waal en de Maas het dichts bij elkaar komen, een grote rol speelden. Dwaal tussen de oude voorwerpen, foto’s en filmbeelden en beleef hoe het is om een half jaar op de schokker (een oude vissersboot) te wonen. Verdiep je in de ontwikkeling van het rivierenlandschap en kom te weten waarom Fort Sint Andries werd gebouwd. De ruïne van het Fort is vrij te bezichtigen en ligt in een mooi natuurgebied, 2 ½ kilometer verderop, bij de sluis St. Andries.
Kinderspeelparadijs Kids Castle
Kids Castle is het eerste indoor Kinderspeelparadijs van de Bommelerwaard.In de 1450 m² grote speelhal vind je voor ieder kind van 0 tot en met 12 jaar een uitdagende hoeveelheid speeltoestellen om een volle dag vermaak te beleven.
Hoppies
Hoppies, waar vies worden mag, gelegen tussen de weilanden in de Bommelerwaard. Dé uitvalsbasis voor activiteiten in de natuur, met aansluitend een kop koffie met huisgemaakt gebak, een lunch of een borrel, terwijl de kinderen lekker kunnen spelen, knuffelen met de diertjes zoals alpaca’s, ezeltjes, of liever een potje midgetgolf met de familie? Wij heten u in ieder geval van harte welkom.
Tuinen van Appeltern
In het Land van Maas en Waal ligt het grootste en één van de mooiste tuininspiratieparken van Nederland: de Tuinen van Appeltern. Na een dagje ‘Appeltern’ weet je precies wat je moet doen om een prachtige tuin te krijgen en te onderhouden. In de 22 hectare grote tuin vind je 200 verschillende voorbeeldtuinen. Je ziet verschillende tuintrends, innovaties en prachtige bloemen en planten. Bezoek de nieuwe trendtuinen, de Nationale vaste plantentuin of De Wilde Weelde Wereld, een ecologische en duurzame leefomgeving. Maak er een gezellige dag uit van, want De Tuinen van Appeltern moet je beleven!
Openluchtzwembad De Zeven Morgen
Warm buiten? Kom lekker afkoelen bij openluchtzwembad De Zeven Morgen! Het zwembad heeft drie verwarmde baden: een peuterbad, ondiep bad en diep bad. Roetsj van de glijbaan of ga zonnen op de grote groene ligweide. Hier vind je ook een airtrampoline!
Wamelland
De gezelligste binnenspeeltuin van de regio.